Een relatief grote groep mensen in Nederland krijgt wel eens te maken met klachten van pijn of stijfheid aan de hand(en). Handtherapie biedt dan een uitkomst bij klachten aan uw vingers, hand, pols en elleboog. Deze klachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan door overbelasting, slijtage, een breuk, val of ander trauma. Ook begeleidt de handtherapeut u bij de revalidatie na een eventuele chirurgische ingreep.

Problemen aanpakken met handtherapie

Klachten aan de vingers, hand, pols of elleboog kunnen grote gevolgen hebben voor het dagelijks leven. Met handtherapie worden deze problemen aangepakt.

Enkele voorbeelden van klachten die de handtherapeut kan behandelen:

– Carpaal tunnel syndroomhandtherapie
– Trigger finger
– Dupuytren
– Quervain
– Mallet finger
– Oedeem
– TFCC
– Gebroken pols
Artrose
– Overbelasting
– Chronische polsklachten
– Begeleiding na operatieve ingrepen

De behandeling

Een behandeling kan mogelijk bestaan uit:

– oefentherapiehandtherapie
– mobilisaties / rekkingen
– wondverzorging/ litteken behandeling
– spalktherapie
– aanmeten van een brace
– krachttraining
– begeleiding in AdL functies
– begeleiding naar werkhervatting

Wat wij als handtherapeut van u verlangen is dat u thuis zelfstandig veel en vaak oefeningen uitvoert. Er wordt van u verwacht dat u consequent hierin bent zodat u ook zelf kan zorgen voor een sneller herstel van uw klachten.

U kan zonder verwijzing een afspraak maken voor een intake/screening bij onze handtherapeut in Harderwijk. Bent u geopereerd, dan is het wel van belang dat u een verwijzing van de specialist heeft zodat u de behandelingen vergoed kan krijgen volgens de voorwaarden van uw zorgverzekering. Handtherapie valt onder de reguliere fysiotherapie en hierbij gelden dan ook dezelfde regels van vergoeding bij uw zorgverzekering.

Neem contact op via: emmy@fitention-fysiotherapie.nl.