Wat heerlijk, de lente is begonnen, de eerste bomen zijn al weer volop in bloei. Helaas is dit niet voor iedereen een pretje. Voor veel mensen begint het hooikoorts seizoen al vroeg in het jaar. Medical Taping kan hierbij verlichting bieden.

Bij hooikoorts is er sprake van een overreactie van het afweermechanisme, waardoor de slijmvliezen extra slijm gaan produceren.

Enkele voorbeelden van klachten bij hooikoorts:

medical taping– een verstopte neus, of een loopneus
– niesbuien
– jeukende en/of rode ogen
– benauwdheid
– een jeukend verhemelte
– vermoeidheid
– koorts

In enkele gevallen kunnen er het hele jaar door klachten aanwezig zijn.

Mediale Tape bevat geen medicinale toevoegingen en toch blijkt uit twee inventarisaties (pilots in 2016 en 2017) dat 84% van de patiënten flinke verlichting ervaart door het gebruik van Medical Taping bij hooikoortsklachten.

Hoe kan medical taping bij hooikoorts werken?

De verklaring voor het positieve effect van Medical Tape is dat dit een kalmerende invloed heeft op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Tevens prikkelt de tape via de werking op de huid het neurogene zenuwstelsel.

Hoe vaak tapen?

Uit beide evaluaties is gebleken dat na een eerste keer tapen al direct een positief effect merkbaar kan zijn. Door een tweede tape na één week nogmaals toe te passen is gebleken dat de klachten nog verder afnemen. Afhankelijk van het resultaat na twee behandelingen kan besloten worden eventueel een derde keer te tapen om een nog beter effect te bereiken. De daling bij een derde tape is echter minder. Geadviseerd wordt de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en na een week de volgende tape aan te brengen.

Meer weten? Neem contact met ons op.

medical taping bij hooikoorts

Bronnen:

Fysiotape. (z.j.). Medical taping kan oplossing bieden bij hooikoorts. Opgehaald op 29-3 van: https://www.fysiotape.nl/medical-taping/hooikoorts/