medical tapingMedical Taping is een behandelmethode die veel wordt toegepast in de fysiotherapie bij uiteenlopende klachten, waaronder rug-, nek, schouder- en bekkenklachten. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het toepassen en aanbrengen van medical tape.

Werking van medical tape

Door de elastische werking van het tape kan het ondersteuning/ sturen bieden voor instabiele of hypermobiele gewrichten. Tevens geeft het een afname van spierspanning bij overbelaste spiergroepen. Het voordeel van medical tape is dat het ontwikkeld is om te gebruiken in het dagelijks leven maar ook tijdens het sporten. Het tape kan dus tegen vocht en blijft zelfs na het douchen nog goed zitten.

Medical taping bij hooikoorts

Medical Taping kan zelfs een oplossing bieden bij hooikoorts. Het tape bevat geen medicinale toevoegingen en toch blijkt uit twee uitgevoerde wetenschappelijke inventarisaties (pilots in 2016 en 2017) dat 84% van de patiënten een flinke verlichting ervaart van de hooikoorts klachten door medical taping.

Het tape wordt dan in totaal 2-3 maal aangebracht op de huid van uw rug.  Omdat het aanbrengen van het tape niet valt onder een reguliere fysio– of manueel therapeutische (deel) behandeling zijn hier wel enige kosten aan verbonden.
Voor meer informatie kunt u via de contactpagina contact met ons opnemen of mail gemakkelijk naar jens@fitention-fysiotherapie.nl of emmy@fitention-fysiotherapie.nl.