Fitention is opgericht in 2014 en bekend geworden als personal training studio. Sinds 2016 is Fitention ook officieel een fysiotherapiepraktijk, gelegen in de mooie wijk Drielanden in Harderwijk. We zijn van de nieuwe generatie Fysiotherapie. Dat betekent dat we niet enkel behandelen op de huidige klacht maar dat we de oorzaak van de klachten ook willen wegnemen. Hierbij werken we zogenaamd hands-on en hands-off. Dit houdt simpelweg in dat we zowel zelf fysiek behandelen als dat we met oefentherapie, informeren/instrueren en bijvoorbeeld aanpassingen aan de werkplek de klachten trachten weg te nemen of te verminderen. Ons doel is om mensen, waar mogelijk, in beweging te krijgen en daarom hebben we een prachtige oefenzaal met de beste apparatuur.


Specialisaties:

Emmy en JensBij Fitention Fysiotherapie zijn er verschillende behandelingen mogelijk:
– Fysiotherapie;
– Manueel therapie;
– Handtherapie;
– Dry needling;
– Medical taping;
– Revalidatie;
– Oefentherapie.

 


Fysiotherapie:

Onze fysiotherapeuten behandelen klachten en blessures van spieren, gewrichten en botten. Doel van fysiotherapie is doorgaans spieren en gewrichten soepeler en steviger te maken, bijvoorbeeld bij rugpijn of schouderpijn. De basis van een goede conditie is een soepel en goed functionerend bewegingsapparaat. Uw leven lang volledige bewegingsvrijheid: dat is ons steven. Daarin zijn wij ambitieus. Want het gaat om uw gezondheid. Onze doelstellingen zijn altijd haalbaar en verantwoord.


Manueel therapie:

Met manuele therapie wordt de beweeglijkheid van uw gewrichten vergroot en uw functionaliteit verbeterd. Hierdoor zijn de effecten van Manuele therapie vaak direct merkbaar.
Tijdens de behandeling bekijkt de manueel therapeut de samenhang tussen alle gewrichten en zoekt verbanden tussen de beweeglijkheid daarvan en de klachten. De therapeut bepaalt de behandeling die het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie.


Handtherapie:

Handtherapie biedt uitkomst bij klachten aan uw vingers, hand, pols en elleboog. Deze klachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan door overbelasting, slijtage, een breuk, val of ander trauma. Ook begeleiden wij het herstel na een eventuele chirurgische ingreep.
Klachten aan de vingers, hand, pols of elleboog kunnen grote gevolgen hebben voor het dagelijks leven. Met handtherapie worden deze problemen aangepakt.


Dry needling:

Dry needling is een behandelmethode die ervoor zorgt dat gespannen spieren effectief worden behandeld. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht.


Medical taping:medical taping

Medical Taping is een behandelmethode die veel wordt toegepast in de fysiotherapie bij uiteenlopende klachten, waaronder rug-, nek-, schouder- en bekkenklachten. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het toepassen en aanbrengen van medical tape.


Revalidatie:

Een belangrijk onderdeel van de fysiotherapie is de revalidatie na bijvoorbeeld chirurgische ingreep. Bij ons bent u hiervoor aan het goede adres. Wij begeleiden uw herstel traject na bijvoorbeeld een nieuwe knie of heup. Ook staan wij voor u klaar voor het revalideren na een hernia operatie. Na het samen opstellen van doelen In het revalidatie traject kunnen we gebruik maken van de ruime oefenzaal van Harderwijk Fitness om u op het gewenste niveau te brengen.


Oefentherapie:

Wij bieden graag een goede totaalbehandeling. Daarom kunnen alle patiënten bij Fitention Fysiotherapie terecht voor een medische trainingstherapie. U kunt terecht in de ruime oefenzaal van Harderwijk Fitness voor een training onder begeleiding van een fysiotherapeut. U kunt werken aan spiergroepen, conditie of (chronische) klachten.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Maak nu een afspraak voor een intake en neem contact met ons op.


De praktijk is aangesloten bij de KNGF-klachtenregeling.

Hier leest u ook ons Huisregelement en ons Privacyreglement.